...
...

Mit Afrikanske eventyr af Mette Sørensen

 

Sydafrika - kapitel 1

 

'Første gang min mand og jeg besøgte Sydafrika var i 2014. Siden dengang er vi vendt tilbage igen og igen, vi er vel nærmest blevet afhængig af at kunne rejse dertil mindst én gang om året.

 

I Sydafrika føles det som om at solen altid skinner, der er masser af muligheder for at nyde gode vine, fantastisk mad, spille golf, fiske, i det hele taget gøre alle de ting, som man har lyst til når man holder ferie. Store oplevelser hvor pengene samtidig rækker langt forbundet med en fantastisk høj service og stor gæstfrihed.'

 

'Foruden Sydafrika har vi nu også rejst rundt i Rwanda og Namibia - begge lande som vi bestemt vil vende tilbage til igen for flere oplevelser.'

 

'Vores passion og interesse for at udforske og opleve dette fantastiske kontinent vokser hver gang vi rejser dertil.

Via vores fantastisk dygtige lokale kontakter og samarbejdspartner i Afrika, &BEYOND, er vi i stand til at rejse rundt og opleve ting og steder, som ikke findes andre steder i verden.'

 

'Samtidig bor vi på helt ubeskrivelige lodges, hvor mange af stederne drives med den største respekt for naturen og den lokale befolkning.

 

Størst af alt er nok deres helt ubeskrivelige kærlighed til dyrelivet, og kampen for at bevare både den skrøbelige natur og de mange dyrearter.'

  

Gennem de næste 12 måneder vil jeg fortælle om mine rejser i disse afrikanske lande, som spænder over mange forskellige oplevelser.

 

 

Sydafrika - kapitel 2

 

Vores første rejse til Sydafrika gav os de første af rigtig mange indtryk af et land sammensat på tværs af mange ting. At det er et farligt land at rejse rundt i er aldrig noget som jeg har kunnet nikke genkendende til. Som vi siger til alle der spørger: 'husk at tage sine forbehold og kør ikke efter mørkets frembrud og bevæg dig kun i de rigtig fattige områder med en guide, så er det fuldstændig som at rejse rundt i ethvert andet land'

 

Som en kør selv destination er Sydafrika nok et af de mest fantastiske lande at bevæge sig rundt i. Udenfor storbyerne Cape Town og Johannesburg er der rigtig god plads på landevejene, hvor vejnettet er rigtig godt - til tider meget bedre end det vi kender det fra Danmark. Få steder i den nordøstlige del er der lidt udfordringer, men tit vil man her kun køre meget lidt eller flyve til de forskellige lodges. 

 

Vores største oplevelse på vores første tur fik vi på det fantastiske lodge &Beyond Kirkmans Kamp, som ligger i Sabi Sand området i Kruger National Park. Mottoet 'Arrive as a guest, leave as a friend' kommer her virkelig til sande.

 

En gæstfrihed uden lige fra alle ansatte, helt ubeskrivelige natur- og dyreoplevelser, det mest utrolige og smagfulde mad vi nogensinde har oplevet, en lokal fodboldkamp på en jordmark mellem de ansatte på de forskellige lodges, nærkontakt med en MEGET stor elefant, drinks ved floden til solnedgang i bushen en dag og frisklavet morgenmad i bushen den næste dage - oplevelserne står i kø, når man tilbringer nogle dage på et lodge, der kun tager ganske få gæster ind ad gangen.

 

På den måde sikre de ansatte at de giver gæsterne en hel fantastisk personlige service og at det skrøbelige dyreliv ikke overbelastes men bevares samtidig med at man bliver vidne til hvor meget det betyder at vi som gæster ikke forstyrre dyrene i deres naturlige element. &Beyond uddanner selv alle deres rangers og trackere, som gør at de i det område, hvor deres lodges ligger kan tage deres gæster lidt ud over de normale grænser, hvor man ikke kommer i store flokke af masse turisme og sætter sine aftryk. Alt sammen noget som vi personligt sætter stor pris på, når vi rejser ud i verden.

 

Foruden Kirkmans Kamp har &Beyond i Kryger også Ngala Safari Lodge samt Tengile River Lodge.

 

 

Sydafrika - og Mandela kapitel 3

 

En rejse til Sydafrika bør om noget også omfatte det, som for mig personligt var noget af det jeg mest forbandt med Sydafrika indtil min første rejse dertil - nemlig Nelson Mandela.

 

Jeg kan huske Mandela helt tilbage fra min barndom, historien om denne store mand, der kæmpede for frihed og demokrati, og for at gøre noget godt for alle sine medmennesker, og ikke mindst for hans utrolige evne til at tilgive.

 

Derfor bør man altid huske hans legende, og enhver der rejser til Sydafrika bør besøge både Robben Island, og se så mange monumenter af ham som overhovedet muligt, samtidig med at lære generationer videre om, hvad det var Mandela stod for.

 

Vi har boet på en tidligere danskejet vingård i Paarl, hvor Mandela har siddet i stuen og underskreven vigtige dokumenter sammen med en anden tidligere sydafrikansk præsident, Frederik W. de Klerk. De Klerk var tidligere ejer af denne vingård, og derfor var der meget spændende historie på dette sted. Vores første besøg til Sydafrika gik derfor også til Victor Verster fængslet, som ligger ved Paarl.

 

Det var fra dette fængsel at Mandela gik hans første skridt ud i friheden efter hans al for mange år i fangskab. Vi stod ved indgangen til fængslet og ved det store monument af Mandela på selve årsdagen for hans løsladelse, den 11. februar, hvilket for mig var meget rørende.

 

Et besøg på Robben Island er også meget følelsesladet. Mange af guiderne på øen er, endnu, alle tidligere indsatte, og at høre deres historier om de frygtelige forhold gør stor indtryk.

Ikke mindst også at stå og kigge ind på den lille celle, hvor Mandela sad i fangskab.

 

Man kan derudover rejse rundt i Mandelas fodspor. I den østlige del af landet ved byen Howick kan man således besøge 'Mandela Capture Point, hvor han blev taget til fange. Her er der nu bygget et flot museum og et smukt monument omgivet af fredelige omgivelser. Apartheid museet i Johannesburg er også en gribende oplevelse såvel som de mange øvrige steder, hvor man mindes de mange der blev dræbt i de mange kampe under Apartheid. Vi har selv kørt rundt fra sted til sted, inkl. besøgt Mthata og Qunu, området hvor Mandela blev født og i dag ligger begravet.

 

Når Mandela var på officielle opgaver i Cape Town spiste han tit på Lord Nelson restauranten, som ligger på det fantastisk smukke og historiske hotel Belmond Mt. Nelson i centrum af Cape Town. Han var kendt for at huske alle navne på samtlige af de ansatte på restauranten, hvor de satte stor pris på hans altid venlige væsen.

 

Dette fantastiske hotel er så absolut et ophold eller blot et besøg værd. Det ligger centralt i et stor og grønt område, hvor værelserne, restauranterne og ikke mindst de ansatte indbyder til at blive nogle dage og nyde godt af disse luksuøse omgivelser.

 

Der er lavet rigtig mange film fra og i Sydafrika, både om Mandela og de grusomheder som apartheid førte med sig, samt mange andre fantastiske film med andre handlinger.

Cape Town er også kendt for sine gode filmstudier, og tit bor filmfolk i længere tid på netop Belmond Mt. Nelson hotellet, når der skal optages film i området.

 

 


Brug for hjælp?

Rejsekonsulent Mette Sørensen sidder klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.
Tlf. 9610 1057
Mail: Mette@holrc.dk

Contact

Contact
image