Waitomo

 

Rotorua

 

Maorierne

 

Tongariro National Park

 

Ngaio Wellington

 

Queen Charlotte Sound

 

Dusky dolphins

 

Abel Tasman National Park

 

Pukkelhval

 

Christchurch Cathedral Square

 

Lake Tekapo

 

Mount Cook

 

Dunedin

 

Milford Sound

 

Queenstown

 

Franz Josef Glacier

 

Lake Matheson

 

TranzAlpine

Rejsen til New Zealand

- kør selv ferie / 21 dage - 20 nætter

Her er den oplagte tur for førstegangs rejsende til New Zealand.

 

På denne tur skal I se mange af "must see" højdepunkterne i New Zealand.

 

I skal opleve nordøen med en stærk Maori indfyldelse i specielt Rotorua, Tongariro National Park's vulkankratre og New Zealand to vigtigste byer; handelsbyen Auckland og den hyggelige hovedstad Wellington, hvorfra man tager færgen til sydøen.

 

Sydøen byder på sæler i Abel Tasman National Park, hvaler og delfiner ved Kaikouras. I skal opleve en af de smukkeste togstrækninger med TranzAlpine Express, sne og is ved Franz Josef Glacier, adrenalin fremkaldende udfordringer i Queenstown, cruise ved Milford Sound og albatrosserne ved Dunedin.

 

En tæt pakket tur, hvor vi godt kan love oplevelser for livet.

 

Dag 1-2: Auckland

Efter ankomst bliver I kørt ind til Auckland og checker ind på jeres hotel. I har der tid til at kigge på bylivet.

 

I og omkring Lorne, Queen Streets og Parnell er der en livlig atmosfære med de gamle trævillaer, caféer og bohemelivet.

 

Dag 3: Auckland - Rotorua

I afhenter jeres bil, og hvis I ønsker at opleve de selvlysende orme i Waitomo-grotterne, bør I tage fra Auckland fra morgenstunden. Selvlysende orme er ikke noget særsyn i New Zealand, men specielt i Waitomos kæmpe system af kalkstenshuler er betingelserne optimale for, at millionvis af disse lysende orme kan formere sig.

 

Tager man turen omkring Waitomo, må man regne med, at køreturen bliver ca. 2½ time længere til maoriernes kulturelle højborg i Rotorua.

 

Dag 4: Rotorua

I Rotorua venter en bred vifte af dramatisk natur og kulturelle oplevelser.

 

Helvedes forgård ligger ikke dybt her, hvor der konstant fyres op under varme kilder og kogende gejsere, der sprutter vandsøjler en snes meter i vejret. Længe før I når byen, kan I lugte svovlet, der sprutter op af de mange mudderhuller i jorden.

 

Rotorua er et godt sted at stifte bekendtskab med maorierne - I kan evt. slutte dagen af med en Hangi-middag (maoriernes traditionelle ret).

 

Dag 5: Rotorua - Tongariro National Park

Tager man tidligt af sted, og kører direkte til Tongariro National Park (ca. 2½ times kørsel), er det muligt at nå en utrolig flot vandretur omkring det rå vulkankrater med udsigt til sneklædte bjerge i de samme forførende omgivelser, hvor mange scener fra Ringenes Herre filmene er optaget.

 

Dag 6: Tongariro National Park - Wellington

Turen går nu fire timer sydpå ned til New Zealands hovedstad, Wellington. Med bjergene i ryggen ligger byen presset ned mod vandet og det flotte Cook Strait. Centrum er lille og kan ubesværet udforskes til fods.

 

Ved havnefronten ligger talrige caféer, men kig også forbi Te Papa Tongarewa (nationalmuseum), hvor man kan lære om New Zealands natur, kultur og historie.

 

Dag 7: Wellington - Nelson

Fra morgenstunden afleveres bilen ved færgelejet, inden I går ombord på færgen der på ca. 3 timer sejler jer til Sydøen.

 

Den sidste time kan I fra dækket nyde den spektakulære indsejling gennem Queen Charlotte Sound.

 

I Picton står en ny bil klar til at køre videre langs nordkysten til Nelson.

 

Dag 8: Nelson, Abel Tasman National Park

Fra Nelson er der kun en times kørsel til Abel Tasman National Park med de mange snoede og kuperede vandrestier gennem den frodige vegetation, ligesom der er mulighed for en kajaktur for at se delfiner, sæler og den smukke kyst fra vandsiden.

 

Dag 9: Nelson - Kaikoura

Kør tilbage østpå til Kaikoura hvor kysten er kendt for hvaler, sæler, delfiner og skaldyr. Kaikoura er faktisk sammensat af de to maori-ord: kai (mad) og koura (languster).

 

Dag 10: Kaikoura

Den helt store attraktion i Kaikoura er hvalsafari med mulighed for at se kaskelothvaler, pukkelhvaler og spækhuggere alt afhængig af årstiden. Men det er også herfra, man kan komme ud og svømme med delfiner og sæler.

 

Dag 11: Kaikoura - Christchurch

Det tager ca. to timer at køre langs kysten ned til Sydøens største by, Christchurch.

 

Brug dagen til at se denne by som er kaldet mere engelsk end mange byer i England.  Christchurch har store, velholdte  parker og blomsterrige haver. Avon-floden gennemskærer byen hvor man har mulighed for at tage en sejltur i en af de såkaldte punts (fladbundede både).

 

Centrum af domkirkepladsen - Cathedral Square, hvor man altid finder masser af liv. Prøv evt. et besøg hos den danske bager - Copenhagen Bakery - der har vundet flere bagerkonkurrencer.

 

Dag 12: Christchurch - Lake Tekapo

Der er små 200 km fra Christchurch til Lake Tekapo, men til forskel fra de foregående dage er der ingen bjergkørsel, så I kan være hurtigt fremme hvis I måtte ønske dette.

 

Lake Tekapo ligger i 707 meters højde, og her påstår man, at den sydlige halvkugles klareste luft findes.

 

Kig inden for i den pittoreske lille stenkirke, Church of the Good Shepherd, som tager sig helt vidunderlig ud i solnedgangen.

 

Dag 13 Lake Tekapo - Mount Cook - Dunedin

Fra Lake Tekapo køres sydpå til Mount Cook. I skal dog først en tur ind i landet til bjergkæden The Divide, hvor opstigningen til New Zealands højeste bjerg, Mount Cook, for alvor begynder.

 

Efter Mount Cook går turen ned langs kysten til Oamaru, hvor flere forskellige arter af pingviner holder til og yngler i havneområdet.

 

Fremme i Dunedin kan I nyde landets ældste universitetsby og et af New Zealands livlige steder, hvor ca. 20.000 studenter og mange kunstnere præger livet i den hyggelige by.

 

Dag 14: Dunedin

Det kan anbefales at besøge den nærliggende Otago halvø med dens meget spektakulære natur. Her kan man som det eneste sted i verden opleve albatrossen yngle på beboet fastland. Men også pingviner og søløver i hundredvis boltrer sig her. 

 

Dag 15: Dunedin - Milford Sound krydstogt med overnatning

Fra Dunedin er der ca. 4-5 timers kørsel til Milford Sound / Manapouri, der er et af New Zealands smukkeste områder. Bilen stilles i Milford, hvorefter I går ombord.

 

I sejler ud til det Tasmanske Hav gennem betagende fjorde, regnskov og stejle bjergvægge med brusende vandfald. I løbet af dagen er der mulighed for sejlads i kajak og forskellige andre aktiviteter.

 

Efter middag kastes ankret og når trætheden melder sig, er de private kahytter klar (uden eget bad og toilet). 

 

(Milford Wanderer sejler ikke i perioden slut april - midt september, hvor der overnattes en ekstra nat i Queenstown istedet.

 

Fra 01 sep. til 13 dec. kan Cruise opgraderes mod betaling til anden båd der sejler i perioden.

 

Mod tillæg kan der tilkøbes Doubtful Sound krydstogt. Bilen parkeres i Manapouri, hvorfra I sejles til West Arm, derefter køres I gennem regnskoven og Wilmont passet til Deep Cove. Her venter skibet, der sejler jer ud på en uforglemmelig og fredfyldt tur på Doubtful Sound, gennem smukke fjorde hvor delfinerne ofte boltrer sig i vandet, og sælerne brokker sig med hæse stemmer fra skærene. Der overnattes i private kahytter med eget bad og toilet.

 

Dag 16: Milford Sound / Manapouri - Queenstown

Fra Milford Sound / Manapouri køres via Te Anau med den betagende sø og grotter med selvlysende orme videre til Queenstown. New Zealands adrenalin-kick by nummer 1.

 

Dag 17: Queenstown

I Queenstown befinder I jer nu i et område hvor bungy-jump, kajakture, river rafting, faldskærmshop, jetboating, paraglidning, hang-gliding og alle mulige andre dristige udfoldelser er i højsæde.

 

Har man ikke selv modet, kan man se andre kaste sig ud i vildskaben og bare nyde den hyggelige by og de fantastiske omgivelser.

 

Dag 18: Queenstown - Franz Josef Glacier

Dagen byder på den flottest tænkelige køretur til Franz Josef Glacier.

 

Der er godt 5½ timers kørsel til Franz Josef Glacier gennem Haast Pass og Wanaka, hvor sceneriet konstant ændrer sig fra bjerge med masser af vandfald og skove, til sletter, floder og himmelblå søer.

 

De der ønsker at gøre stop ved Lake Matheson, bør beregne ca.1 time til at gå rundt om søen. Det er et af New Zealands flotteste panoramaer, og man kan være heldig i klart vejr, at Mt. Tasman og Mt. Cook gengives i vandspejlet.

 

Dag 19: Franz Josef Glacier

Af Sydøens godt 60 gletsjere er de to mest imponerende Fox Glacier og Franz Josef Glacier.

 

Området lokker med fantastiske guidede vandreture op på isen, og det er desuden muligt at se området fra helikopter eller små fly på en såkaldt flightseeing, der også gør det muligt at betragte Mt. Cook, der med sine 3.764 meter er New Zealands højeste punkt.

 

Dag 20: Franz Josef Village - Christchurch med TranzAlpine Train

Om morgenen kører I de ca. 190km til Greymouth, hvor I afleverer jeres bil, og checker ind på TranzAlpine Express toget.

 

Togturen tager godt fire timer, og går via det utrolige smukke Arthurs Pass.

 

Denne rejse fra vest- til østkysten betragtes som en af de flotteste jernbanestrækninger i verden. Nyd turen mens toget langsomt stiger op ad bjergene, gennem tunnellerne og krydser bjergpasset The Divide.

 

Ved ankomsten til Christchurch vil I blive afhentet og kørt til jeres hotel.

 

Dag 21: Christchurch - og farvel New Zealand

En stor og begivenhedsrig rejse gennem New Zealand er ved at være afsluttet.

 

Kontakt os på tlf. 96 10 10 51 for aktuelle priser og evt. tilbud. 

 

Tilbage

Brug for hjælp?

Rejsekonsulent Trine Hvid sidder klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.
Tlf. 9610 1001
Mail: Trine@holrc.dk

Brug for hjælp?

Rejsekonsulent Malene B. Rahbek sidder klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.
Tlf. 9610 1003
Mail: Malene@holrc.dk

Contact

Contact