...
...

Eastern Wonders

New York City * Hudson River Valley * Lake Placid * Niagara Falls * Ithaca * Amish County* Gettysburg * Washington DC

 

Oplev en række af højdepunkterne i det nordøstlige USA: De spændende storbyer New York City og Washington DC og små charmerende landsbyer, det østlige USA's største naturpark Adirondack, vandfaldene ved Niagara, gode vingårde , smuk natur og ikke mindst områder præget af historien fra løsrivelseskrigen mod englænderne og borgerkrigen frem til den "levende historie" hos Amish folket.

 

Det er muligt at tilkøbe overnatninger i alle byerne.

 

Rutekort Eastern Wonder.jpg

 

Dag 1: Ankomst New York

Efter ankomst i lufthavnen tager I på egen hånd til hotellet på Manhattan (eller vælg at tilkøbe transporten i en ægte "stretch limmo"; dyrt men dejligt!) .

 

Dag 2: New York City

Oplevelserne står i kø på Manhattan og rundt om halvøen, som danner New York City's centrum.

 

Se byen fra oven fra det nye Tower of Freedom eller Empire State Building, fra søsiden på en sejltur med Circle Line og i gadeniveau til fods.

 

Oplev de forskellige og forskelligartede bydele ; fra Financial District over Chinatown og Little Italy til Teaterdistriktet og Harlem.  Hver har sit særpræg både når det gælder mennesker og bygninger for ikke at tale om maden.

 

En tur til Frihedsgudinden og Ellis Island er næsten et "must".

 

Dag 3: New York City - Hudson River Valley - Albany, ca. 250 km.

Det er ikke sjovt at køre bil på Manhattan, hvis man ikke er stedkendt, så I henter bilen ved lufthavnen og så går turen ud af storbyområdet og nordpå i staten op gennem de historiske områder i Hudson River Valley og de lave Catskill Bjerge.

 

Sidst på dagen kommer I til staten New Yorks hovedstad Albany, hvor der overnattes. Byen byder på et væld af museer. Det er også muligt at besøæge guvernørens bolig og statens capitol.

 

Dag 4: Albany - Lake Placid/ Adirondack, ca. 235 km.

I dag kommer I for alvor ud på "back roads". Ruten fører jer til Stillwater med et af USA's ældste bevarede tømmerhuse fra 1777 og videre til Saratoga National Historical Park og den lille by Fort Edward, som spillede en hovedrolle under den fransk-indianske krig. 

 

Der følger endnu et par charmerende småbyer inden I bevæger jer ind i naturområdet Adirondack State Park, hvor dagens mål er den tidligere vinterolympiske by Lake Placid.

 

Dag 5: Lake Placid /Adirondack

USA's næststørste naturpark dækker et areal større end Yellowstone og Grand Canyon tilsammen. Den byder på bjerge, floder og søer med smuk og frodig natur og et rigt dyreliv. Bland meget andet findes det østlige USA's største population af sorte bjørne her.

 

For de aktive er der fine muligheder for mountainbike kørsel, sejlads eller roning på søerne eller vandreture.

 

Ture med veterantog, ballonflyvning eller rundturssejlads på den store Lake Placid er andre af de mange muligheder.

 

Dag 6: Lake Placid - Niagara Falls, ca. 575 km.

Blandt dagens oplevelser er Fort Stanwix, som efter restaurering står stort set som det var under den engelske belejring i 1777, senere kommer I til Erie Canal Village, hvor udgravningen til kanalen startede i 1817.

 

Tag eventuelt en sejltur med hestetrukken båd på kanalen inden I fortsætter gennem et af staten New Yorks bedre vindistrikter frem tilden Canadiske grænse.

 

Niagara Falls opleves bedst fra den Canadiske side, så selvfølgelig bor I der.

 

Dag 7: Niagara Falls

Hele dagen er til rådighed til at opleve faldene og omegnen. Måske vil I ganske tæt på det brusende vand på en sejltur eller ind under faldet gennem en tunnel. Den bedste udsigt over faldene får man fra Skylon Tower.

 

For vin interesserede er et besøg til nærliggende Niagara-on-the-Lake et must. Ikke mange danske ved det, men netop her produceres fremragende vine!

 

Byen Niagara Falls byder på mange underholdningstilbud fra "museer" til casinoer, så I behøver ikke kede jer.

 

Dag 8: Niagara Falls - Ithaca, ca. 320 km.

Fra Niagara Falls' lidt kunstige natur kører I nu til mere ægte naturoplevelser.

 

Omkring søerne Finger Lakes findes flere naturområder, som byder på floder og vandfald, som måske nok er mindre end Niagara Falls, men på mange måder flottere. Langs søerne ligger også en del vingårde, som det er muligt at besøge.

 

Dagens mål Ithaca er en charmerende by med ikke mindre end 150 vandfald inden for bygrænsen. Byen er hjemsted for Cornell Univerity og 2 colleges, så der kan være gangske livligt, og måske der for er byen også hjemsted for flere glimrende micro bryggerier.

 

Dag 9: Ithaca - Amish County, ca. 400 km.

I dag kommer I gennem grønne landskaber og forbi forladte minebyer og nedlagte stålværker inden I rykker omkring 100 år tilbage I tiden I Amish County, hvor biler og telefoner stadig er bandlyst blandt de rettroende. Her er hestevogn, cykel og benene de eneste godkendte transportmidler.

 

Inden I kommer så langt, står oplevelserne nærmest i kø. Besøg f.eks. Pennsylvanias Grand Canyon, det Verdensberømte glasmuseum i Corning, hestevognsmuseet, sejl med veteranflodbåd og se nogle af de berømte overdækkede træbroer.

 

I overnatter i Amish området.

 

Dag 10: Amish County - Gettysburg - Washington DC, ca. 225 km.

Fra den levende historie kører I til Gettysburg, hvor I kan opleve centrale dele af den amerikanske borgerkrigs historie.

 

Følg eventuelt op ved at besøge Arlington kirkegården uden for Washington DC inden I afleverer bilen ved lufthavnen nær centrum af Washington DC og benytter offentlig transport eller taxi til hotellet.

 

I bor centralt og i gå afstand til Det Hvide Hus og mange af byens monumenter. The Smithsonian er en samling fantastiske museer beliggende midt i byen. På Air & Space Museum kan man blandt andet se ægte månesten og kunstsamlingen er blandt Verdens ypperligste. I øvrigt rummer byen et utal af kunstmuseer og gallerier.

 

Dag 11: Washington DC

Endnu en dag til at gå på opdagelse i USA's forbundshovedstad. Gå en tur i universitetsbydelen Georgetowns charmerende gader og oplev det sprudlende ungdomsliv eller nyd de dejlige parker langs Potomac Floden. 

 

Dag 12: Hjemrejse

Hjemrejse eller eventuel vidererejse påbegyndes.

 

VEJLEDENDE PRISER (kontakt os for uforpligtende konkret tilbud):

 

UPGRADE HOTELLER:


Afrejser 15. april til 1. oktober 2020 

 • Dobbeltværelse        fra kr. 15.480.- pr person

 • 3 personers værelse fra kr. 10.905.- pr person

 • 4 personers værelse fra kr.   8.390.- pr person

Prisen inkluderer:

 • 11 overnatninger

 • 8 døgns leje af fullsize bil

 • Fri kilometer og fuld forsikring på bilen.

 • Udførlig kørevejledning

Ikke inkluderet:

 • Flybilletter Danmark - New York & Washington DC - Danmark

 • Eventuel afbestillings - & rejseforsikring.

 • Entreer til nationalparker og museer

 • Måltider

 • Benzin

Brug for hjælp?

Rejsekonsulent Jan Difborg sidder klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.
Tlf. 9610 1054
Mail: Jan@holrc.dk

Brug for hjælp?

Rejsekonsulent Trine Hvid sidder klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.
Tlf. 9610 1001
Mail: Trine@holrc.dk

Contact

Contact
image