...
...

Sydstaternes Rytme

Tur 1 / 14 dage:

 

Atlanta * Nashville * Memphis * Vicksburg * Natchez * Baton Rouge * New Orleans * Pansacola * Tallahassee * Savannah * Charleston 

 

Tur 2 / 13 dage:

 

Atlanta * Nashville * Memphis * Vicksburg * Natchez * Baton Rouge * New Orleans * Pansacola * Tallahassee * ST. Augustine * Orlando

 

Det sydlige USA - mulighedernes ferieland

 

Velkommen til sydstaterne: stedet, hvor teen er sød, og dialekten er sødere. 

Sommeren starter i april. Terrassen foran huset er stor, og ordene er længere. 

Pecan nøddetærte er en fast del af hverdagen.

 

Udtrykket "Y'all" er det eneste rigtige navneord. 

 

Kylling er friturestegt, og smørboller bliver serveret i hvid sovs. 

 

Alting bliver fuldt af et "Darling", og en eller andens hjerte bliver altid velsignet.

 

Kom til USA og oplev med alle sanser!

 

Tur 1 & 2.

 

Dag 1. Atlanta
Vi lander i Atlanta i staten Georgia, hvor I afhenter jeres bil og kører til jeres hotel.

 

Dag 2. Atlanta
Nyd dagen i Atlanta, der startede som et jernbanekryds i 1830'erne og hurtigt blev en centralt beliggende by i datidens Syden.

 

Hvis I interesserer jer for den amerikanske borgerkrig, kan vi anbefale et besøg ved Atlanta History Center eller Atlanta Cyclorama & Civil War. Her vil I bl.a. høre historien om, hvorfor General Shermans Hær gjorde Atlanta til et populært mål under den amerikanske borgerkrig.

 

Af andre spændende attraktioner kan vi nævne CNN Nyheder og hovedkvarter, Atlanta Aquarium, World of Coca Cola, Margaret Mitchells hjem (det var hende der skrev Borte med Blæsten, som den dag i dag stadig er en af de mest solgte bøger nogensinde), Martin Luther King Jr's grav, museum og kirke.

 

Byen har nok at byde på. Slut evt. dagen af med en middag i den roterende restaurant The Sun Dial, hvorfra I kan nyde en fantastisk udsigt over byen, mens solen går ned.

 

Dag 3. Atlanta - Nashville (455 km.)
Det er blevet tid til at forlade Atlanta og bevæge os nordpå mod countrymusikkens hovedstad Nashville.

 

Gør et stop i Chattanooga og se deres berømte damptog og tag evt. et sving omkring Lynchburg og få en sightseeingtur ved Jack Daniels Whisky destilleri. Bemærk, at hvis det er søndag, kan der ikke købes
whisky i souvenirbutikken, ligesom der heller ikke må nydes alkohol. Lynchburg ligger i en tørlagt kommune, hvor det er forbudt at nyde alkohol, så det er lidt pudsigt, at Jack Daniels valgte at lægge sin

produktion af whisky netop her. Tag turen, og find ud af hvorfor.

 

I ankommer til Nashville sidst på dagen, hvor - hvis tiden tillader det - det kan anbefales at tage på en af de mange barer og spillesteder og nyde en god gang country musik, eller, som de lokale kalder det, "Honky Tonk Blues".

 

Dag 4. Nashville - Memphis (ca. 340 km.)
Besøg Nashvilles Grand Ole Opry og country musikkens Hall of Fame.

 

Gå en tur langs Main St., nyd musikken, og hvis du altid har drømt om at eje et par rigtige cowboystøvler, så er der rig mulighed for at anskaffe sig det her i downtown Nashville.

 

Sørg for at forlade Nashville, så I kan ankomme i Memphis og nyde en sen aftensmad.

 

Dag 5. Memphis
Memphis er fødestedet for Blues. Derefter er byen nok mest kendt for en vis Hr. Elvis Presley. Det var her, han havde startede sin karriere hos Sun Studios, som kan besøges.

 

Gå en tur langs Beale Street og nyd et par ægte spareribs. Det er i Memphis, at der hvert år afholdes mesterskaber i at lave de bedste BBQ Spareribs.

 

I kan også tage monorail til Mud Island, hvor I kan spendere et par hyggelige timer.

 

Men husk at sætte tid af til at besøge Elvis Presleys hjem og museum Graceland.

 

Dag 6. Memphis - Vicksburg (ca. 395 km.)
Ved ankomsten til Vicksburg anbefaler vi, at I besøger Vicksburg National Military Park, hvor I vil få historien om slaget ved Vicksburg, som foregik i 1863, fortalt. Der er over 1.300 monumenter, som repræsenterer alle stater og dem, som kæmpede og mistede deres liv.

 

Er man interesseret i den amerikanske historie, vil I nyde den 25 km lange køretur og den nationale kirkegård. Dette er nationens største kirkegård for borgerkrigens soldater med mere end 17.000 grave.


Dag 7. Vicksburg-Natchez-Baton Rouge-New Orleans (ca. 392 km.)
På vejen til New Orleans skal I nyde turen gennem Natchez og Baton Rouge, som er hjertet af det gamle Syden. Her finder I bl.a. mange af de gamle sydstatsvillaer med deres søjler og for-terrasser. Baton Rouge er desuden hovedstaden i staten Louisiana.

 

New Orleans specielle beliggenhed mellem Pontchartrain søen og Mississippi floden har været med til at skabe farverne og smagen i det helt særlige New Orleans køkken, Cajun, som er unik for det nordamerikanske kontinent.

 

Dag 8. New Orleans
New Orleans eller "The Big Easy", som byen også bliver kaldt, er en sammensmeltning af europæisk kultur og sydstatscharme.

 

Gå en tur gennem det franske kvarter, nyd arkitekturen, jazz musikken og prøv en Beignet. Bourbon Street er en gade, der ikke må udelades. Denne gade er kendt for en lang række festivitas, der ofte viser sit fulde ansigt efter mørkets frembrud.

 

Prøv en tur med det vaskeægte dampskib Natchez: er du heldig, spilles der jazz ombord - dette er en helt unik måde at opleve den fantastiske flod Mississippi på.

 

Dag 9. New Orleans - Pensacola (ca. 325 km.)
Forlad bylivet til fordel for nogle fantastiske strande. Slap af på de kridhvide strande langs den Mexicanske Golf og nyd en svømmetur i det krystalklare, varme vand.


Gå på opdagelse i Seville distriktet i Pensacola eller nyd dagen på Santa Rosa Island.

 

Dag 10. Pensacola - Tallahassee (ca. 328 km.)
Kør langs den Mexicanske Golf og nyd endnu engang de smukke strande og de hyggelige små byer, hvor - alt efter årstiden - turisterne slapper af og nyder deres ferie.

 

Der findes flere statsparker langs vejen, som er unikke pga. deres dyreliv og også, fordi der ikke må bygges hoteller, lejligheder og huse ved strandene her.


Tallahassee har masser af sydstatscharme med dets grønne områder og arkitektur fra tiden før borgerkrigen blandet med det mere moderne.

 

Tur 1 / Dag 11. Tallahassee - Savannah (ca. 430 km.)
Historiske Savannah er hjemsted for nogle af de smukkeste og bedst bevarede sydstatshjem. Nyd en afslappet eftermiddag i en af de mange små parker, som byen er så kendt for, eller gå en tur langs havnepromenaden.


Det var her i Savannah, at Forrest Gump sad på en bænk og igennem hele filmen berettede om sit liv. Bænken er der ikke mere, men der er sat en mindeplade op der, hvor den stod.

 

Savannah er også på listen over de mest hjemsøgte byer i USA, så er du til gys kan vi anbefale en guidet spøgelsestur - selvfølgelig efter mørkets frembrud.

 

Tur 1 / Dag 12. Savannah - Charleston (ca. 170 km.)
Den forholdsvis korte køretur fra Savannah til Charleston gør, at I har god tid til at nyde den smukke sydstatsby Charleston.

 

Charleston er storebroderen og mere grandios end sin lidt mere beskedne lillebror Savannah. Her får I fornemmelsen af, at folk har haft penge: husene er større og smukkere udsmykket. En god måde at opleve de smukke huse og høre om deres historie er ved at tage på en tur med hestevogn.

 

Det var også i Charleston ved Fort Sumter, som ligger ligeud for kysten, at den amerikanske borgerkrig startede.

 

Vi kan anbefale en sejltur og guidet tur til Fort Sumter. Af andre muligheder kan vi anbefale en tur til Boone Hall Plantation, hvor I kan se og høre om, hvordan livet på en rigtig bomuldsplantage foregik,
dengang man rigtigt dyrkede bomuld og havde barakker, hvor slaverne boede.

 

Tur 1 / Dag 13. Charleston - Atlanta (ca. 492 km.)
I dag siger vi farvel til staten South Carolina og kører tilbage til Atlanta, hvor I måske kan nå noget af det, I ikke fik at se under jeres første besøg.

 

Måske kunne en tur til Stone Mountain Park være noget, hvor aftenen kan afsluttes på plænen ved Stone
Mountain med dets fantastiske lasershow.

Tur 1 / Dag 14. Atlanta
Det er blevet tid til at sige farvel til Sydstaterne, men inden da skal I huske at aflevere jeres bil igen, før I stiger ombord på flyet mod Danmark.

 

Tur 2 / Dag 11. Tallahassee - St. Augustine (ca. 330 km.)
Fra Tallahassee går turen nu mod hjertet af Florida.

 

Nyd det smukke landskab på vejen mod en af USA's ældste byer, nemlig St. Augustine. Gå en tur i den gamle by og oplev stemningen. Det var her, at kristendommen gik i land i USA i 1565.

 

Tur 2 / Dag 12. St. Augustine - Orlando (ca. 170 km.)
Kør sydpå mod verdens største legeplads for børn og voksne i alle aldre, nemlig Orlando.

 

Det er her man finder Disney World, SeaWorld, Universal Studios for at nævne de vel nok mest kendte forlystelsesparker.

 

Tur 2 / Dag 13. Orlando
Det er blevet tid til at sige farvel til Sydstaterne for denne gang. Aflever jeres bil og gå ombord på jeres fly mod Danmark.

 

 VEJLEDENDE PRISER (kontakt os for uforpligtende konkret tilbud):

 

Priser

Tur 1

Tur 2

Pr. person ved 2 personer

fra kr. 10.395,-

fra kr. 8.825,-

Pr. person ved 3 personer

fra kr.   7.105,-

fra kr. 6.045,-

Pr. person ved 4 personer

fra kr.   5.440,-

fra kr. 4.645,-

 

Afrejse i perioden 1. april 2020 - 31. marts 2021

 

Begge ture kan forlænges med flere dage hvis man ønsker dette.

 

Prisen inkluderer:

 • 12/13 overnatninger på diverse hoteller

 • Billeje i hele perioden - SUV kategori

 • Fri km. og forsikring på bilen

 • Udførlig kørselsvejledning

Prisen inkluderer ikke:

 • Flybillet Danmark - Atlanta//Atlanta el. Orlando - Danmark

 • Envejsleje på bilen ca. 125 USD - gælder kun tur 2

 • Benzin

 • Diverse entreer

 • Måltider og drikkevarer

 • Drikke- og lommepenge

 • Afbestillings-/rejseforsikring

Brug for hjælp?

Rejsekonsulent Jan Difborg sidder klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.
Tlf. 9610 1054
Mail: Jan@holrc.dk

Brug for hjælp?

Rejsekonsulent Trine Hvid sidder klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.
Tlf. 9610 1001
Mail: Trine@holrc.dk

Contact

Contact
image