...
...

The Great West

Los Angeles * San Diego * Palm Springs * Scottsdale * Grand Canyon * Lake Powell * Bryce Canyon * Zion N P * Las Vegas * Death Valley * Yosemite * Lake Tahoe * San Francisco* Highway 1 * Anaheim/Disneyland

 

På denne tur kommer I til de fleste af det sydvestlige USA's attraktioner både i form af storbyer, nationalparker og vidstrakte sletter og ørkener. Den kendte Highway 1 langs Californiens kyst er naturligvis også med i planen.

  

Dag 1: Ankomst Los Angeles

Efter ankomst hentes bilen, og I kører ca. 30 minutter til hotellet i San Pedro syd for lufthavnen. Afhængigt af jeres ankomsttidspunkt kan I vælge måske se lidt af byen allerede nu.

 

Dag 2: Los Angeles - Anaheim, ca. 55 km.

Der er kun en kort tur fra lufthavnsområdet til Anaheim, hjemstedet for det oprindelige Disneyland.

 

Måske vil I tilbringe dagen i Walt Disneys eventyrverden, ellers er mulighederne i storbyområdet mange fra strandbyerne Santa Monica og Venice Beach til Beverly Hills og Hollywood.

 

Overnatning i Anaheim.

 

Dag 3: Anaheim - San Diego, ca.160 km.

Igen er der kun en smuttur til næste mål, San Diego. San Diego er Californiens badeby nummer et på grund af det solrige klima og de mange strande, hvoraf flere er beskyttede mod Stillehavets til tider store bølger.

 

Byen byder både på SeaWorld, en Zoo i verdensklasse og en hyggelig gammel bydel. Et af byens museer er i form af et pensioneret hangarskib, som nok vil friste drenge i alle aldre.

 

Dag 4: San Diego - Palm Springs, ca. 275 km.

Det meste af dagens rute går gennem ørken. Palm Springs er en oase i ørkenen, og fungerer som "legeplads" for Los Angeles mere velstående indbyggere. Intet andet sted i Californien finder man så mange golfbaner og tennisbaner på et så relativt lille areal, som her.

 

Besøg den nærliggende Joshua Tree nationalpark, hvor forskellige former for ørken mødes - eller slap af ved poolen og nyd vejret.

 

Dag 5: Palm Springs - Phoenix/ Scottsdale, ca. 450 km.

I dag gælder det om at komme hurtigst muligt frem til byområdet Phoenix/Scottsdale, som er et solrigt ferieparadis med westernrødder. Bydelen Old Scottsdale byder stadig på plankefortove og lave træbygninger med falske facader, men hestene er afløst af biler!

 

I området findes blandt andet et glimrende western frilands museum og en botanisk have med Verdens største samling af planter i kaktusfamilien.

 

Dag 6: Phoenix/ Scottsdale - Grand Canyon, ca. 370 km.

I dag vil I opleve hvor hurtigt naturen kan skifte. Fra ørkenen bevæger i jer ind i frodig løvskov og senere en granskov inden I kommer til højsletten bag Grand Canyon med græs og spredte buske.

 

Under vejs har I mulighed for at opleve en 1000 år gammel indianerbeboelse og se det røde klippelandskab, hvor filminstruktøren John Ford i sin tid optog sine berømte westerns. 

 

Fremme ved Grand Canyon bor I enten i den lille by Tusayan lige uden for parken eller inde i selve nationalparken afhængigt af valgt overnatningskategori.

 

Nationalparkens sydlige kant byder på mange meget forskelligartede udsigter. I kan nå mange punkter i egen bil og resten med nationalparkens gratis busser.

 

Dag 7: Grand Canyon - Page/Lake Powell, ca. 225 km.

Fra Grand Canyons sydlige kant køres ind i Navajo Nationen, USAs største indianerreservat. Langs vejen ses indianske salgsboder og ved husene kan man også stadig se traditionelle hogans.

 

Dagens mål, byen Page ligger på en bakke hævet over den kunstige sø bag Glen Canyon Dæmningen.

 

Dag 8: Page/ Lake Powell

I har mange muligheder i dag: Tag på sejltur på den store kunstige sø til den naturlige Rainbow Bridge National Monument, besøg den særprægede og smukke Anthelope Canyon eller tag med en indiansk guide ind i Navajo Nationen og hør om indianernes historie, traditioner og nutidige liv.

 

Et besøg til dæmningen er også tiden værd.

 

Dag 9: Page/Lake Powell - Bryce Canyon, ca. 270 km.

Dagen starter med kørsel gennem ørkenen ind I det sydligste Utah. Under vejs passerer I blandt andet en lille by, hvor de store filmstudier fra Los Angeles har optaget mange af scenerne i deres westerns.

 

Siden bliver landskabet mere frodigt med lave bjerge. Inden I kommer til selve Bryce Canyon med de farverige kalkstensformationer får I en forsmag, når I kører gennem Red Canyon.

 

I bor lige uden for selve nationalparken.

 

Dag 10: Bryce Canyon - Zion National Park - Las Vegas, ca. 390 km.

Fra Bryce går turen til Zion National Park, hvor naturen er en helt anden men mindst lige så flot.

 

Senere kører I til en af mormonkirkens højborge i Utah.

 

I St. George følges reglerne stadig strengt, måske fordi et af de største templer ligger her sammen med pioneren Brigham Youngs tidligere sommerbolig. En stærk kontrast til Las Vegas, hvor dagens etape ender, og I bor på hovedstrøget The Strip tæt på kasinoer og folkeliv.

 

Dag 11: Las Vegas

Las Vegas er mest levende om aftenen, men for de aktive er der en del muligheder, f.eks. en udflugt til Hoover Dæmningen, en tur i en vandrutsjebane, som går gennem et akvarie med hajer eller kør op i det 168 meter høje pariserhjul, der er byens nye vartegn.

 

For mange vil dagen dog nok være afsat til shopping. Momsen er lav i Nevada, og 3 af USA's største butikscentre findes i eller nær byen, så der er alle muligheder for at shoppe igennem.

 

Om aftenen er det er utal af shows og koncerter at vælge mellem.

 

Dag 12: Las Vegas - Death Valley, ca. 225 km.

Death Valley byder på et barsk ørkenlandskab, men også nogle fantastisk smukke klippeformationer.

Inde i nationalparken findes det lavest beliggende punkt på den vestlige halvkugle med et helt specielt dyreliv.

 

I bor inde i nationalparken.

 

Dag 13: Death Valley - Yosemite N P, ca. 525 km **.

Denne dag byder på turens største naturkontrast; fra den barske tørre ørken til de høje Sierra Bjerge med evig sne på toppen. I sommerperioden køres over Tioga Pass direkte ind i Yosemite National Park.

 

I dalen finder man et smukt vandfald, som forunderlige klippeformationer knejser over. I overnatter uden for parken på den frodige vestside.

 

**Når Tioga Pass er lukket; normalt før 15. maj og efter 1. oktober, køres syd om via Lake Isabella.

 

Dag 14: Yosemite

Yosemite er en stor nationalpark, så I har travlt, hvis I skal nå alle de mange naturoplevelser som f.eks. kæmpefyrretræerne. Foretrækker I et roligere tempo, findes der mange gode vandremuligheder.

 

Dag 15: Yosemite - Lake Tahoe, ca. 340 km.

Dagens rute leder jer gennem de gamle guldgraverområder, hyggelige småbyer og smukke bjergområder. Lake Tahoe ligger på grænsen mellem Californien og Nevada.

 

Om vinteren er det et populært skisportssted og året rundt et afslappet alternativ til Las Vegas oven i købet med smuk beliggenhed ved søen af samme navn.

 

Dag 16: Lake Tahoe - San Francisco, ca. 350 km.

I dag går turen til Californiens hovedstad Sacramento og gennem nogen af statens bedste vinområder i Sonoma og Napa Valley inden I kommer frem til "byen ved bugten", San Francisco.

 

Dag 17: San Francisco

Den charmerende storby er fuld af oplevelser fra de berømte kabelsporvogne over fængselsøen Alcatraz til kontrasterne i de mange etniske bydele, hvor man kan spadsere fra Kina til Italien og videre til Rusland på under 10 minutter.

 

Det er også her man finder Verdens mest snoede gade som leder ned mod Fishermans Wharf, hvor søløverne endnu besætter en del af bådebroerne.

 

Dag 18: San Francisco - Highway 1, ca. 450 km.

Turen går via Monterey, berømt fra Steinbeck's "Dagdriverbanden" og Big Sur med flokke af søløver på klipperne ned af Californiens Highway 1 langs kysten.

 

Besøg eventuelt Hearst Castle National Monument, et arkitektonisk miskmask, som næppe har sin lige noget steds.

 

Overnatning i Pismo Beach (Deluxe hoteller) eller Santa Maria (Upgrade hoteller).

 

Dag 19: Highway 1 - San Barbara - Ventura, ca. 225 km.

På turen i dag har I mulighed for at besøge den "danske" by Solvang inden I kommer til Californiens første hovedstad under den mexicanske kolonitid, Santa Barbara.

 

Byen har en hyggelig spanskpræget bydel og en gammel missionsstation, som stadig fungerer. Dagens mål Ventura, er en udpræget badeby.   

 

Dag 20: Ventura - Los Angeles/ Hollywood, ca. 220 km.

Efter en forholdsvis kort tur forbi surferstranden ved Malibu er I tilbage i storbyområdet Los Angeles.

 

I bor nær Hollywood og dermed både Universal Studios og de berømte teatre og Beverly Hills. En aftentur for at se lysene på teatrene på Hollywood Boulevard kan anbefales.

 

Dag 21: Hjemrejse

Der er en kort tur til lufthavnen, hvor bilen afleveres inden hjem- eller eventuel vidererejse påbegyndes.

 

VEJLEDENDE PRISER (kontakt os for uforpligtende konkret tilbud):

 

UPGRADE HOTELLER: 

 

Afrejse 01. november 2019 - 31. marts 2020: 

 • Dobbeltværelse        fra kr. 15.085,- pr. person

 • 3 personers værelse fra kr. 11.030,- pr. person

 • 4 personers værelse fra kr.   8.805,- pr. person

Afrejse 01. april 2020 - 31. oktober 2020: 

 • Dobbeltværelse        fra kr. 18.495,- pr. person

 • 3 personers værelse fra kr. 13.320,- pr. person

 • 4 personers værelse fra kr. 10.520,- pr. person

Afrejse 01. november 2020 - 31. marts 2021: 

 • Dobbeltværelse        fra kr. 15.740,- pr. person

 • 3 personers værelse fra kr. 11.515,- pr. person

 • 4 personers værelse fra kr.   9.195,- pr. person

 

DELUXE HOTELLER:

 

Afrejse 01. november 2019 - 31. marts 2020: 

 • Dobbeltværelse        fra kr. 18.250,- pr. person

 • 3 personers værelse fra kr. 13.220,- pr. person

 • 4 personers værelse fra kr. 10.485,- pr. person 

Afrejse 01. april 2020 - 31. oktober 2020: 

 • Dobbeltværelse        fra kr. 21.730,- pr. person

 • 3 personers værelse fra kr. 15.535,- pr. person

 • 4 personers værelse fra kr. 12.250,- pr. person

Afrejse 01. november 2020 - 31. marts 2021: 

 • Dobbeltværelse        fra kr. 19.075,- pr. person

 • 3 personers værelse fra kr. 18.815,- pr. person

 • 4 personers værelse fra kr. 10.965,- pr. person

 

Prisen inkluderer:

 • 20 overnatninger

 • 21 døgns leje af fullsize bil

 • Fri kilometer og fuld forsikring på bilen.

 • Udførlig kørevejledning

Ikke inkluderet:

 • Flybilletter Danmark - Los Angeles t/r

 • Eventuel afbestillings  - & rejseforsikring

 • Entreer til nationalparker og museer

 • Måltider

 • Benzin

Brug for hjælp?

Rejsekonsulent Jan Difborg sidder klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.
Tlf. 9610 1054
Mail: Jan@holrc.dk

Brug for hjælp?

Rejsekonsulent Trine Hvid sidder klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.
Tlf. 9610 1001
Mail: Trine@holrc.dk

Contact

Contact
image