...
...

Canada og USA

På denne tur oplever I både storslået natur med vilde bjerge,, flad prærie og øde ørken; storbyer og bitte små samfund, hvor tiden næsten har stået stille de sidste 100 år.

 

I har også chance for at opleve et varieret dyreliv med f.eks. præriehunde, bjørne og bisonokser.

Turen er meget kompakt, så vi kan anbefale, at der tilkøbes ekstra overnatninger f.eks. i Jasper, Banff og Yellowstone.

 

Dag 1: Ankomst Seattle
Efter ankomst i lufthavnen hentes bilen, og der køres til hotellet I Seattles centrum. Hotellet ligger i bekvem afstand fra havnefronten med cafeer og restauranter.

 

Måske ankommer I tidligt nok til også at opleve det berømte marked på Pike Place, hvor fiskene bogstaveligt talt flyver, når de handlende udveksler varer.

Dag 2: Seattle - Vancouver, ca. 225 km.
I dag går turen mod nord og Canada. 

 

Inden i kommer så langt kan vi anbefale et besøg på Boeing flyfabrikkerne ; eller måske en omvej ud til Whidbey Island, som er udgangspunkt for "hval safari" mellem San Juan Øerne, hvor der er næsten 100% garanti for at se spækhuggere.

 

Når I har passeret grænsen er der en kort køretur til dagens mål Vancouver.

Dag 3: Vancouver
Vancouvers centrum opleves bedst til fods eller på en Hop On - Hop Off tur. Kør eventuelt over Lions Gate Bridge til Nord Vancouver og prøv den gyngende hængebro over Capilano Canyon eller tag svævebanen til toppen af Grouse Mountain, hvorfra der på klare dage er en vidunderlig udsigt og byen og omgivelserne.

Dag 4: Vancouver - Fraser River Canyon - Kamloops, ca. 430 km.
Fra Vancouver følger I det første stykke Fraser River; i starten bred og doven - men længere oppe smal og vild. Tag eventuelt svævebanen over Hells Canyon, hvor floden er mest frådende.

 

Senere kommer I gennem en række mindre byer, som i sin tid servicerede minearbejdere og lykkeriddere på jagt efter guld og andre værdifulde metaller eller sten.

 

Dagens mål, byen Kamloops, ligger smukt ved søen af samme navn. En gang var den et vigtigt jernbane knudepunkt, men i dag er det nok veteranjernbanen, som påkalder sig størst opmærksomhed.

Dag 5: Kamloops - Jasper National Park, ca. 450 km.
Turen fortsætter mod nordøst.

 

Hvis I har mod på en omvej, så er et besøg i det gamle vulkanlandskab i Wells Gray Provincial Park anbefalelsesværdigt; her finder i "Niagara Falls of The West" og har gode chancer for at se sorte bjørne.

 

Siden går vejen forbi den højeste tinde i de Canadiske Rocky Mountains, Mount Robson, inden I kommer til Jasper og nationalparken af samme navn.

Dag 6: Jasper National Park - Banff, ca. 345 km.
Dagens køretur ad Icefields Parkway er domineret af gletsjere og vandfald.

 

Vi anbefaler at tage turen op på Athabasca Gletsjeren med specialkøretøj. Det er en kølig men flot oplevelse! Et besøg ved maleriske Lake Louise er også et "must".

 

Dag 7: Banff - Calgary, ca. 125 km.
Brug morgenen og formiddagen I Banff nationalpark inden den korte køretur ned til "danskerbyen" Calgary, hvor navne som Andersen, Hansen og Rasmussen stadig dominerer.

 

Byens vartegen Calgary Tower byder på klare dage på en imponerende udsigt til Rocky Mountains til den ene side og langt ud over prærien til den anden.

Dag 8: Calgary - Waterton Lakes - Glacier National Park - Kalispell, ca. 350 km.
I dag går turen tilbage ind I USA. Grænsen deler et naturområde, så Waterton Lakes i Canada og Glacier National Park i USA byder på samme smukke natur.

 

Ruten fører jer automatisk gennem Glacier national Park ad den gamle indianske sti "Going to the Sun" over bjergene, som nu er asfalteret men stadig bærer det gamle indianske navn.

 

Dagens mål Kalispell, er i bund og grund stadig en cowboy by, selv om man gerne vil være andet og mere med kunstmuseum og symfoniorkester.

Dag 9: Kalispell - Yellowstone, ca. 625 km.
Dagens tur er lang og giver et godt indtryk af de landskaber, som i sin tid var domineret af bisonflokke og sortfodsindianerne. Der er stadig bison, men i dag er kødkvæg og får dominerende. Med lidt held oplever I cowboys både de traditionelle på hesteryg og de moderne på motorcykler.

 

I overnatter i West Yellowstone lige uden for nationalparken.

Dag 10: Yellowstone - Grand Teton - Jackson, ca. 250 km.
Start gerne dagen tidligt i Yellowstone National Park; så har I større chance for at opleve nogle af de mere sky dyr, som lever i skjul mens de mange turister er her om dagen.

 

Husk at opleve svovlkilderne på trods af lugten - og glem ikke gejseren Old Faithfull, som man næsten kan stille uret efter.

 

Vil I have mere natur, så kør gennem Grand Tetons National Park med de smukke tinder og de store flokke af hjorte. Fremme i Jackson, vil I opdage at tøjr bommene ikke bare er til ære for turisterne; mange kommer faktisk ridende, når de skal købe ind eller en besøge saloonen.

Dag 11: Jackson - Craters of the Moon - Twin Falls, ca. 435 km.
Denne dag byder på natur, som er helt forskellig fra det I hidtil har set; vulkanlandskabet i Craters of the Moon National Monument minder så meget om månen, at Apollo astronauterne trænede her inden månelandingerne.

 

Dagens mål er byen Twin Falls, der er typisk for denne del af USA. Byens største attraktion er Shoshone Falls i byens udkant. Der løber lige så meget vand gennem disse vandfald som gennem Niagara Falls, men oplevelsen er en helt anden.

Dag 12: Twin Falls - Oregon Trail - Pendleton, ca. 545 km.
I dag står turen I pionerernes tegn. Langs ruten kan I flere steder se de gamle vognspor på "The Oregon Trail" vognruten nybyggerne fulgte mod vest i håbet om en bedre tilværelse. I Baker City er det værd at bruge tid på museet, som viser historien.

Ved Pendleton ligger reservater for 3 forskellige indianerstammer. Lidt senere passerer I den mægtige Columbia River og kører ind i staten Washington igen.

 

Dag 13: Pendleton - Yakima, ca. 125 km.
I dag kører i ind i en sand "frugthave". Takket være det gunstige klima produceres her abrikoser, ferskener, kirsebær, pærer og æbler i store mængder.

 

I Yakima Dalen finder man også nogle af USA's bedste vingårde. Mount Rainer National Park med den udslukte vulkan med evig sne på toppen ligger ca. 140 km fra Yakima.

Dag 14: Yakima - Seattle, ca. 250 km.
I dag kan I vælge den hurtige vej til Seattle ad Interstate 90. I sparer kun 30 kilometers kørsel, men en del tid.


Den kønnere rute går langs udkanten af Mt. Rainer nationalpark.


Hvis I starter fra Yakima om formiddagen, har I også tid til at opleve Seattle by.

 

Vi anbefaler en tur op i byens vartegn, "The Space Needle", hvorfra man på klare dage kan se langt ud over Olympic Halvøen og San Juan Strædet.

Dag 15: Hjemrejse
Bilen afleveres ved lufthavnen inden hjem- eller eventuel vidererejse påbegyndes.

 

VEJLEDENDE PRISER (kontakt os for uforpligtende konkret tilbud): 

 

Standard Hoteller

 

Afrejse: 1.maj til 30. september 2020 

 • Dobbeltværelse fra        kr. 16.295.- pr person 

 • 3 personers værelse fra kr. 11.665.- pr person

 • 4 personers værelse fra kr.   9.260.- pr person

 

Prisen inkluderer:

 • 14 overnatninger

 • 14 døgns leje af full-size bil

 • Fri kilometer og fuld forsikring på bilen

 • Udførlig kørevejledning

Prisen inkluderer ikke:

 • Flybilletter Danmark - Seattle t/r

 • Eventuel afbestillings - & rejseforsikring

 • Entreer til nationalparker og museer

 • Måltider

 • Benzin

Ring og hør nærmere. Vi er parate med positiv og personlig betjening.

Brug for hjælp?

Rejsekonsulent Jan Difborg sidder klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.
Tlf. 9610 1054
Mail: Jan@holrc.dk

Brug for hjælp?

Rejsekonsulent Trine Hvid sidder klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.
Tlf. 9610 1001
Mail: Trine@holrc.dk

Contact

Contact
image